عضو شوید


نام کاربری
رمز عبور

:: فراموشی رمز عبور؟

عضویت سریع

نام کاربری
رمز عبور
تکرار رمز
ایمیل
کد تصویری
براي اطلاع از آپيدت شدن وبلاگ در خبرنامه وبلاگ عضو شويد تا جديدترين مطالب به ايميل شما ارسال شود



تاریخ : پنج شنبه 28 فروردين 1393
بازدید : 4382
نویسنده : مهدی

 روستای علویان
 
علویان  یکی از روستاهای استان آذربایجان شرقی است که در دهستان سراجوی غربی بخش مرکزی شهرستان مراغه واقع شده‌است.وبراساس سرشماری مرکز آمار ایران در سال 1390، جمعیت آن 2529نفر ودارای 695خانوار بوده‌است.
 روستای علویان در سه کیلومتری قسمت شمالی شهرستان مراغه ودر در دامنه کوه گوش تپه واقع گردیده است  محل اصلی این روستا حدود ۱۰۰ سال پیش در ۲ کیلومتری غرب محل فعلی روستا و در قسمت شمال روستای نوا بوده که بدلیل وجود حیوانات موذی چون موش و مارهای خطرناک اهالی مجبور به تغییر محل روستا شده‌اند.
بنا بگفته اهالی هنگامی كه علویان (اصحاب امام حسن (ع)) توسط حكومت وقت مورد تهاجم وكشتار قرار گرفتند قسمتی از آنها به ایران آمدند و در این روستا اقامت نمودند كه بدین جهت این روستا به علویان مشهور گردید.
منبع تامین معاش این روستا اغلب از کشاورزی و قالی بافی می باشد .
عمده محصولات این روستا عبارتند از :
1- آلوچه که این محصول زبانزد مردم اطراف واكناف بوده واکثر مردم این روستا را بخاطر آلوچه مرغوبش  می شناسند
 2- یکی دیگر از محصولات تولیدی این روستا سیب محلی یا همان سیب مشکی می باشد که این محصول نیز در سطح استان وحتی کشور دارای شهرت خاصی می باشد.
3-از دیگر محصولات این روستا می توان به آلو، زرد آلو ، شفتالو ،هلو، سیب (قرمز وسفید) ونیز محصولاتی چون گندم ،جو ،نخود ومحصولات جالیزی لوبیا ، خیار ،گوجه فرنگی و... را نام برد .
امکانات موجود در روستاعبارتند از:این روستا دارای آب  برق  تلفن  گاز مدارس ابتدائی وراهنمائی وخانه بهداشت  مسجد وحسینیه میباشد.
جاذبه های دیدنی  وتاریخی :
از اماكن تفریحی وگردشگری  میتوان  به باغات سر سبز  ودهكده توریستی علویان ودریاچه سد علویان در قسمت شمال شرق این روستا  اشاره نمود.
در خصوص اماكن مذهبی باید گفت كه این روستا دو مسجد بنام مسجد جامع ومسجد امام حسین (ع) و سه حسینیه بنامهای حسینیه هیئت اكبریه علویان و حسینیه هیئت اصغریه علویان و حسینیه هیئت دردمندان سیدالشهدا علویان  میباشد.
این روستا حدودا" دارای 100نفر كارمند در شهر  و 100نفر بیكار و60 درصد اهالی را قشر جوان تشكیل میدهد.
 



:: موضوعات مرتبط: روستا های مراغه , ,
تاریخ : پنج شنبه 28 فروردين 1393
بازدید : 5521
نویسنده : مهدی

روستای نوا
نوا یکی از روستاهای استان آذربایجان شرقی است که در دهستان سراجوی غربی بخش مرکزی شهرستان مراغه واقع شده‌است .و براساس سرشماری مرکز آمار ایران در سال1390، جمعیت آن 1367 نفر ودارای 412خانوار بوده‌است.
روستای نوا از مرکز شهر مراغه 3 کیلومترفاصله داشته این روستا از طرف شمال به روستای علویان از طرف جنوب به روستای طالبخان از طرف شرق به شهرستان مراغه و از طرف غرب با روستای چوان همسایه می باشد. روستای نوا دارای باغات میوه فراوان از جمله سیب ، گردو و آلوچه می باشد و می توان گفت میوه آلوچه این روستا از شهرت خوبی برخوردار است . شغل اصلی ساکنین روستا کشاورزی است و در آمد اهالی نیز از این طریق می باشد. وجود بیمارستان 96 تختخوابی امیرالمومنین در این روستا باعث رونق خاصی به روستا از نظر مراجعات و تردد شده است
.
.



 


:: موضوعات مرتبط: روستا های مراغه , ,
تاریخ : پنج شنبه 28 فروردين 1393
بازدید : 4300
نویسنده : مهدی

روستای شلیلوند
 
شلیلوند یکی از روستاهای استان آذربایجان شرقی است که در دهستان سراجوی شمالی بخش مرکزی شهرستان مراغه واقع شده‌است.و براساس سرشماری مرکز آمار ایران در سال 1390،جمعیت آن 1114 نفر ودارای 278خانوار بوده‌است.
 
این روستا از روستاهای تاریخی شهرستان مراغه می‌باشد. این روستا دارای منابع غنی فسیلی است. این منابع بقدری غنی و زیاد است که حتی دربعضی از دره‌های کم عمق نیز استخوان‌های بیرون آمده از دیواره‌ها کاملا مشهود می‌باشند. با توجه به فسیلهای کشف شده برخی از محققان معتقدند در عصر دایناسورها این موجودات در این روستا هم زندگی می‌کرده‌اند.
 
اهالی روستا به دو طایفه تقسیم شده‌اند که یکی از این طوایف از ایل بزرگ «قاراچورلو» هستند و هنوز هم آنها را با نام «قاراچورلوها» خطاب می‌کنند. شغل اهالی روستا بیشتر کشاورزی است و درختان سیب زرد الو گردو و الوچه در باغات این روستا وجود دارد گل محمدی که در باغات این روستا وجود دارد از شهرت فراوانی برخوردار است.
 
 





:: موضوعات مرتبط: روستا های مراغه , ,
تاریخ : پنج شنبه 28 فروردين 1393
بازدید : 5524
نویسنده : مهدی

روستای آغاجری
 
روستاي آغاجري یکی از روستاهای استان آذربایجان شرقی است که در دهستان سراجوی شمالی بخش مرکزی شهرستان مراغه واقع شده ‌است .  و براساس سرشماری مرکز آمار ایران در سال 1390، جمعیت آن 563 نفر ودارای 154خانوار بوده‌است.
این روستا درفاصله  24كیلومتری مراغه و در دره رودخانه مردق كه یكی از زیباترین وباصفا ترین دره های مراغه می باشد واقع شده است وراه ارتباطی آن آسفالته ودر مسیر كوه سهند می باشد اكثر مردم آن به شغل كشاورزی مشغول وبه پرورش درختان سیب وسایر میوه جات می پردازند .این روستا یكی از صادركنندگان سیب مراغه بشمار می رود دراین روستا علاوه برمناظر زیبای طبیعی زیارتگاهی نیز وجود دارد واهالی احترام خاصی به آن دارند در این زیارتگاه باتوجه به تابلوی سردر آن بنت حضرت موسی ابن جعفر خانم ام الكلثوم مدفون میباشد . اهالی این روستا در موقع بازدید ما از امامزاده جهازیه ای را برای یكی از افراد مستمند تهیه نموده بودند وما نیزگرفتن عكسی از آن را خالی از لطف ندیدیم.

بنا به تحقیق جناب ستار نژاد این روستا یکی از روستاهای مهم و تاریخی شهرستان مراغه است که تحقیقات نشان از آن دارد که روستای آغاجری یکی از طوایف مهم در دوره صفوی بوده که ردپاهای از این طایفه مهم آغاجری که امروزه در لرستان و کهگیلویه قابل مشاهده است محسوب می شود. در کتاب سفرنامه تاریخی لرستان چنین آمده است: طوایف این منطقه از سه طایفه بزرگ بنام‌های آغاجری، باوی و جاکی تشکیل شدند به نظر می رسد طایفه آغاجری در دوره صفویه به این منطقه مهاجرت کردند(ص 24، 1362). و در تاریخ منتظم ناصری نیز از طایفه  آغاجری مطالبی اشاره شده است. در مقاله جناب آقای دکتر خالقی مقدم اشاره شده که آغاجری در منطقه قبچاق و در کنار رود ولگا زندگی می کردند که بعدها به ایران مهاجرت کردند    . 

     طایفه ای از آنها را امروزه در مراغه می توان مشاهده کرد. قومی که در کتب فراوانی از آنها نام برده شده و از دلاوری‌های آنها بسیار یاد شده    .

در مورد وجه تسمیه آغاجری در کتب مختلف چنین آمده است    :

در فرهنگ آذربایجانی فارسی(ترکی) تالیف بهزاد بهزادی، انتشارات فرهنگ معاصر، چ2 1382 ص 102

آغا (ا.)- 1- آقا، بزرگ، سرور. 2- روحانی، حاکم. 3- ارباب، مالک    .

همچنین صفحه 103    

آغاج ( ا.)- 1- درخت. 2- چوب، ترکه. 3- فرسخ، فرسنگ، معادل 6 کیلومتر .

آغاج لی (ص.)- پر درخت، دارای چوب دستی.

در " فرهنگ لغات فارسی- انگلیسی ترکی استانبولی رهنما"، تالیف دکتر قدیر گلکاریان، انتشارات رهنما، چاپ اول 1380  صفحه 33  برای معادل ترکی و انگلیسی آغا چنین آمده است:

آغا

Bey, beyefendi

Eunuch( fem. of آقا used in : آغاانیس

در این کتاب " آغا" در ترکی به " بای" و " بای افندی" ترجمه شده،  بای لقب بزرگان یا نوعی مقام برای بزرگان است. همچنین به " بای افندی"  نیز ترجمه کرده که تاکیدی بر بزرگی " آغا" میباشد.

کتاب؛ پیوستگی قومی و تاریخی اوغوز- ایل قشقائی ایران، قبیله (قایی – قشقائی)، پژوهش و گردآوری حسین جِدی(بایات)، انتشارات نوید شیراز، چاپ اول 1378 بخوبی موضوع را نشان میدهد و آنرا هم " آغاج یئرلی"  و " آغاجئرلی" نوشته است

 

سعید ستارنژاد دانش آموخته کارشناسی باستان شناسی از دانشگاه سراسری محقق اردبیل

 
 
 


:: موضوعات مرتبط: روستا های مراغه , ,
تاریخ : پنج شنبه 28 فروردين 1393
بازدید : 9465
نویسنده : مهدی
عکس قدیمی اماکن وشخصیتهای مراغه
 
 
دوستان عزیز با توجه به اینکه این عکسها از منابع گوناگونی تهیه شده اند باید یاد اوری کنم که منبع اکثر این عکسها  کتابهای مراغه ، مراغه قدیم  و مراغه به روایت تصویر می باشد که امیدوارم دوستان جهت اطلاعات بیشتر به کتابهای ذکر شده مراجعه فرمایند.
 
 
 


 


:: موضوعات مرتبط: عکس , ,
تاریخ : پنج شنبه 28 فروردين 1393
بازدید : 6041
نویسنده : مهدی
عکس قدیمی اماکن وشخصیتهای مراغه
 .
.
دوستان عزیز با توجه به اینکه این عکسها از منابع گوناگونی تهیه شده اند باید یاد اوری کنم که منبع اکثر این عکسها  کتابهای مراغه ، مراغه قدیم  و مراغه به روایت تصویر می باشد که امیدوارم دوستان جهت اطلاعات بیشتر به کتابهای ذکر شده مراجعه فرمایند.
 
 
 





:: موضوعات مرتبط: عکس , ,
تاریخ : پنج شنبه 28 فروردين 1393
بازدید : 3430
نویسنده : مهدی
عکس قدیمی اماکن وشخصیتهای مراغه ص 3
 
دوستان عزیز با توجه به اینکه این عکسها از منابع گوناگونی تهیه شده اند باید یاد اوری کنم که منبع اکثر این عکسها  کتابهای مراغه ، مراغه قدیم  و مراغه به روایت تصویر می باشد که امیدوارم دوستان جهت اطلاعات بیشتر به کتابهای ذکر شده مراجعه فرمایند
.
.
.
.


:: موضوعات مرتبط: عکس , ,
................................................................. شاید از اول نباید عاشق هم می شدیم این درست... اما جدایی اشتباهی دیگر است در شب تلخ جدایی عشق را نفرین مکن این قضاوت... انتقام از بی گناهی دیگر است ./ mehdi.poormoheb@gmail.com *** https://telegram.me/mahdipoormoheb *** ................................. ***

نظر شما در مورد وبلاگ چیست؟


نام :
وب :
پیام :
2+2=:
(Refresh)

تبادل لینک هوشمند
برای تبادل لینک  ابتدا ما را با عنوان مراغه کهن شهر ایران و آدرس nuga.LXB.ir لینک نمایید سپس مشخصات لینک خود را در زیر نوشته . در صورت وجود لینک ما در سایت شما لینکتان به طور خودکار در سایت ما قرار میگیرد.






آمار وب سایت:  

بازدید امروز : 427
بازدید دیروز : 453
بازدید هفته : 3104
بازدید ماه : 6921
بازدید کل : 34541
تعداد مطالب : 650
تعداد نظرات : 54
تعداد آنلاین : 2


RSS

Powered By
loxblog.Com