عضو شوید


نام کاربری
رمز عبور

:: فراموشی رمز عبور؟

عضویت سریع

نام کاربری
رمز عبور
تکرار رمز
ایمیل
کد تصویری
براي اطلاع از آپيدت شدن وبلاگ در خبرنامه وبلاگ عضو شويد تا جديدترين مطالب به ايميل شما ارسال شود



تاریخ : دو شنبه 25 فروردين 1393
بازدید : 1731
نویسنده : مهدی

با هزینه ۱۴۰میلیارد ریال/

۲۳ مدرسه توسط خیران در مراغه احداث می‌شود

خبرگزاری تسنیم: مدیر آموزش و پرورش مراغه از احداث ۲۳ مدرسه با هزینه ۱۴۰میلیارد ریالی با مشارکت خیران در مراغه خبر داد.

خیرین مدرسه ساز

به گزارش خبرگزاری تسنیم از مراغه، داوود پورصادق `پیش از ظهر امروز در جلسه شورای آموزش و پرورش شهرستان مراغه اظهار کرد: 23 مدرسه با هزینه 140 میلیارد ریالی که خیران مدرسه ساز این مبلغ را تامین کرده‌اند در حال احداث است.

مدیر آموزش و پرورش مراغه همچنین از مشارکت بی نظیر خیران مدرسه ساز در این شهرستان خبر داد.

وی افزود: در سال گذشته 4 مدرسه خیرساز با 23 کلاس درس با صرف 60 میلیارد ریال در مراغه  به بهره‌برداری رسیده است که با مشارکت خیران مدرسه ساز آمار مدرسه سازی در مراغه رو به افزایش است.

فضای آموزشی دانش آموزان مراغه پایین تر از استاندارد
 

مدیر آموزش و پرورش مراغه با بیان این که در حال حاضر فضای آموزشی برای هر دانش آموز در این شهرستان 70سانتی متر بوده که برابر استانداردها فضای آموزشی برای هر دانش آموز کمتر بوده و نیازمند توسعه فضاهای آموزشی در مراغه است.

پورصادق همچنین از انتخاب دانش آموزان صبا بشیری و رضا سلطانی به عنوان نمایندگان مجلس دانش آموزی کشور خبرداد.

بر اساس این گزارش،نمایندگان مجلس دانش آموزی کشور مرکب از 150نماینده دانش آموزی بوده که 7نفر از نمایندگان مجلس دانش آموزی از استان آذربایجان شرقی هستند.



:: موضوعات مرتبط: اخبار , ,
:: برچسب‌ها: اجتماعی ,
تاریخ : دو شنبه 25 فروردين 1393
بازدید : 1567
نویسنده : مهدی

مدیرکل میراث فرهنگی و گردشگری آذربایجان‌شرقی:

ساعت کاری موزه های آذربایجان شرقی تغییر یافت

خبرگزاری تسنیم: مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آذربایجان شرقی از تغییر ساعت کاری موزه‌ها، بناها، محوطه ها و اماکن فرهنگی - تاریخی استان در سه ماهه اول سال ۹۳ خبر داد.

فرزین حق پرست

فرزین حق پرست امروز در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در تبریز اظهار کرد: به منظور بهره مندی هرچه بیشتر بازدیدکنندگان و علاقه مندان از موزه ها در فصل بهار ساعت کاری این اماکن افزایش یافته است.

حق پرست تشریح کرد: بازدید از موزه‌های آذربایجان، قاجار، مشروطه و مسجد کبود تبریز و نیز کلیسای تاریخی و ثبت جهانی شده سنت استپانوس، همه روزه از ساعت 8 صبح تا هشت شب، برای علاقه مندان و گردشگران امکانپذیر است.

وی خاطرنشان کرد: سایر موزه ها و اماکن تاریخی آذربایجان شرقی از ساعت 8 صبح لغایت 15 آماده بازدید علاقمندان است.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان با اشاره به ایام تعطیلی این موزه ها و اماکن تاریخی تصریح کرد: براساس مصوبه سی و ششمین جلسه شورای معاونین سازمان، به جز ایام سوگواری و تعطیلات رسمی، روزهای دوشنبه به عنوان تعطیلی هفتگی موزه های استان تعیین شده است.



:: موضوعات مرتبط: اخبار , ,
:: برچسب‌ها: سرویس استانها ,
تاریخ : دو شنبه 25 فروردين 1393
بازدید : 1635
نویسنده : مهدی
مشارکت 140 میلیاردی خیرین برای ساخت مدرسه در مراغه
فضای استاندارد آموزشی برای دانش‌آموزان مراغه‌ای پایین‌تر از حد استاندارد است

مدیر آموزش و پرورش مراغه با بیان اینکه فضای آموزشی برای دانش‌آموزان مراغه‌ای پایین‌تر از حد استاندارد است، گفت: با مبلغ 140 میلیارد ریال 23 مدرسه توسط خیران در این شهرستان در حال ساخت است.

خبرگزاری فارس: فضای استاندارد آموزشی برای دانش‌آموزان مراغه‌ای پایین‌تر از حد استاندارد است
 

 به گزارش خبرگزاری فارس از تبریز، داوود پورصادق صبح امروز در جلسه شورای آموزش و پرورش مراغه اظهار کرد: این شهرستان در جذب کمک‌های خیران برای مدرسه‌سازی رتبه اول استانی را دارد.

وی با بیان اینکه این میزان مشارکت در ساخت مدارس مراغه بی‌سابقه است، افزود: سال گذشته 4 مدرسه خیرساز با 23 کلاس درس با صرف 60 میلیارد ریال به بهره‌برداری رسیده است.

پورصادق با بیان اینکه سرانه فضای آموزشی برای هر دانش‌آموز 70 سانتی مترمربع است، افزود: فضای استاندار آموزشی برای دانش‌آموزان مراغه‌ای پایین‌تر از استاندارد است.

مدیر آموزش و پرورش مراغه گفت: در کنکور سال گذشته  20 نفر از دانش‌آموزان مراغه‌ای با نمره دو رقمی در دانشگاه‌ها پذیرفته شده‌اند که این تعداد در سال‌های قبل 3 نفر بود.

وی از ایجاد اردوگاه فرهنگی تربیتی برای دانش‌آموزان در این شهرستان خبر داد.



:: موضوعات مرتبط: اخبار , ,
:: برچسب‌ها: اخبار ,
تاریخ : دو شنبه 25 فروردين 1393
بازدید : 1548
نویسنده : مهدی
 زبان فارسي در ميان اقوام آسياي مرکزي؛
 وصلي به طول مدت هجرانم آرزوست 
 
نويسنده : * دکتر حبيب اله اسماعيلي/ سردبير کتاب ماه تاريخ و

تا همين چند سال پيش، بسيار وقت‌ها که با همزبانان فرارودي خودملاقات مي‌کرديم يا به دليل ناآگاهي نسبت به زيستگاه وموطنشان از فارسي سخن گفتشان تعجب کرده و مي‌پرسيديم کجا فارسي آموخته‌اند و اگر جواب رندانه نمي‌شنيديم که آموختن را به دانشگاه گهواره مادري ارجاع مي‌داد،گمان مي‌برديم، از مردمان افغانستان هستند. اما، امروزه به مدد رسانه‌هاي جهان‌گستر موضوع برعکس شده و بر هر کوي و برزن جهان مجازي و غير مجازي بسيار کسان مي‌بينيم که بر دور ماندن بخارا و سمرقند از مام ميهن مويه مي‌کنند و ادبيات حسرت مي‌پرورند، گاه بي آن که بدانند از کدام و جغرافيا و تاريخ سخن مي‌گويند.
فاجعه‌بارتر آن که از همين مويه کنندگان نسبت به جدايي بخارا از مام ميهن، نيز عده‌ايي بر سبيل نا آگاهي از تاريخ و جعرافياي فرارودان، از اين که تصوير ابن سينا بر پول تاجيکستان،‌ بر‌مي آشوبند وفعان سر‌مي دهند که تاجيکان هم ميراث فرهنگي مارا به سرقت برده‌اند، بي آن که از خود بپرسند چرا هزاران خانواده به نام همان کشور در ايران مي‌زيند. البته در آن سوي اين ميدان يا وضع به همين منوال است ويا بدتر. حتما کساني چون نگارنده اغلب ديده‌اند وشنيده‌اند که آنها را در کوچه پس کوچه‌هاي شهرهاي آسياي مرکزي”افغان» خطاب کرده‌اند. و يا مدعيان نيم سوادي را ديده‌‌اند که خط فارسي را” عربي اساس» وزبان مارا عربي زده و در نوشته‌هايي رسمي و نيمه رسمي ايرانيان را ترک خوانده‌اند، تا اصالت خود را به اثبات برسانند.
اين بخشي از مشکلات ما با بيش از 25 ميليون فارسي زبان آسياي مرکزي است که امروزه درتاجيکستان، اوزبکستان، قرقيزستان و ديگر کشورهاي حوزه شوروي پيشين و از جمله در فدارسيون روسيه پراکنده‌اند. اين مردمان نجيب و هم تبارما، زبانشان فارسي تاجيکي و خطشان سرليک است، بيشترينشان در تاجيکستان و اوزبکستان زندگي مي‌کنند وهمين جا گفتني است دو شهر بخارا و سمرقند بخشي از ازبکستاني است که حکومتش به شدت تمايلات پان‌ترکيستي دارد و با فارسي گويان تاجيک سر سازگاري هم ندارد. اين حکومت تا بتواند به زدودن آثار فارسي تاجيکي مي‌کوشد. بخش ديگر از اين تاجيکان در تاجيکستان زندگي مي‌کنند که البته زبان رسمي‌اش فارسي تاجيکي، اماخط اداري‌اش سرليک است. يعني فارسي تاجيکي را به خط سرليک مي‌نگارند. خط سرليک اين ديوار نه چندان ديرپا اما بلند، زمينه ساز تشديد و تعميق فاصله‌اي شده است که آغازين مراحلش دست کم از قدمتي حدودا 500 ساله برخوردار است. همين جا گفتني است که اين فاصله به مفهومي که عده‌اي مويه‌پرور و حسرت نويس باب کرده‌اند به معني تجزيه از ايران نيست. زيرا از سقوط ساسانيان تا ظهور صفويان ايران به مفهوم فرهنگي، نه سياسي، وجود داشت و در اين دوره‌ها نيز دست کم بخارا وسمرقندو تاجيکستان امروزي هرگز در حوزه ايران سياسي قرارنداشته‌اند، گرچه به جهت فرهنگي بخشي اثر گذار و اثرپذير از جهان ايراني بوده و هستند. ناگفته نماند، فاصله‌اي که اساسا در منازعه سياسي و نطامي با چاشني مذهب، همزمان با رويارويي صفويان و شيبانيان آغاز شد، 

 



:: برچسب‌ها: اجتماعی ,
تاریخ : دو شنبه 25 فروردين 1393
بازدید : 1681
نویسنده : مهدی

از ۱۳ اردیبهشت برگزار می شود

دوره آموزش درجه ۳ داوری تیراندازی با کمان به میزبانی مراغه

خبرگزاری تسنیم: رئیس هیئت تیراندازی مراغه از برگزاری دوره آموزشی داوری درجه سه تیراندازی با کمان به میزبانی مراغه خبر داد.

تیراندازی

به گزارش خبرگزاری تسنیم از مراغه، روح الله صدرکریمی بعد از ظهر امروز در جمع خبرنگاران، از برگزاری دوره‌های آموزشی داوری درجه سه رشته تیراندازی باکمان به میزبانی مراغه خبر داد.

وی با اشاره به این که دوره آموزشی تیراندازی با کمان در مراغه از 13اردیبهشت ماه سال جاری به مدت 4روز کاری با حضور مربیان در مراغه برگزار می‌شود، اظهار کرد: داوران شرکت کننده در این دوره به مدت چهار روز و به صورت تئوری و عملی با آخرین نکات داوری تیراندازی با کمان آشنا می شوند.

رئیس هیئت تیراندازی با کمان مراغه گفت: در این دوره، شرکت کنندگان زیر نظر مدرس فدراسیون تیراندازی، در زمین چمن ورزشگاه تختی این شهرستان آموزش می‌بینند.

صدرکریمی خاطرنشان کرد: در پایان این دوره، مدرک درجه سه داوری تیراندازی با کمان به شرکت کنندگان ارائه می‌شود.



:: موضوعات مرتبط: اخبار , ,
:: برچسب‌ها: اخبار ,
تاریخ : یک شنبه 24 فروردين 1393
بازدید : 1742
نویسنده : مهدی

دانشگاه مراغه
 
 
اين واحد در سال 1366 باعنوان آموزشكده كشاورزي با جذب 40 نفر دانشجو در مقطع كارداني امور زراعي آغاز به كار كرد. طي سال‌هاي 1370 تا 1373 اقدام به خريد زميني به مساحت 110 هكتار جهت توسعه در منطقة گلشهر نمود.
 
در فاصله سال‌هاي 1372 تا 1374 اقدام به افزايش رشته‌هاي تحصيلي تا سقف 4 رشته شامل مهندسي باغباني، گياهپزشكي و خاكشناسي در مقطع كارشناسي و تكنولوژي  توليدات كياهي در مقطع کاردانی  كرد.

این آموزشکده در سال 1377 به دانشکده کشاورزی ارتقاء يافت.

در بهمن 1383 با تبديل آن به مجتمع آموزش عالی
مراغه موافقت به عمل آمد و در ارديبهشت ماه 1384 موافقت قطعی آن صادر گرديد.

با ادامه روند توسعه در دی ماه 1385 مجوز اصولی ارتقای این مجتمع به " دانشگاه مراغه" از سوی شورای گسترش آموزش عالی کشور صادر گردید.

به دنبال آن در لایحه ی بودجه ی سال 1387 کل کشور ردیف بودجه مستقلی برای این دانشگاه منظور گردید که به تبع آن، این دانشگاه از نظر مالی هم به استقلال رسید که گام بزرگی در جهت رشد دانشگاه محسوب می گردید.

دانشکده های دانشگاه مراغه عبارت اند از:
 
 1- دانشکده کشاورزی تأسیس 1366
 
 2- دانشکده علوم پایه تأسیس  1385
 
3-دانشکده فنی و مهندسی تأسیس  1387
 
4- دانشکده علوم انسانی
 
رشته های تحصیلی :
 
دانشکده کشاورزی:
 
1.تکنولوژی تولیدات گیاهی (کاردانی)
 
2.مهندسی کشاورزی علوم خاک (کارشناسی)
 
3.مهندسی کشاورزی گیاهپزشکی (کارشناسی)
 
4. مهندسی کشاورزی علوم باغبانی (کارشناسی)
 
5. مهندسی کشاورزی زراعت واصلاح نباتات (کارشناسی)
 
6.مهندسی کشاورزی- زراعت (کارشناسی ارشد)
 
7. مهندسی کشاورزی- حشره شناسی (کارشناسی ارشد)
 
۸. مهندسی کشاورزی- زراعت (دکتری تخصصی)
 
دانشکده علوم پایه:
 
1.شیمی کاربردی (کارشناسی)
 
2.شیمی محض (کارشناسی) 
 
 3. ریاضی کاربردی (کارشناسی)
 
4. زیست شناسی سلولی مولکولی (کارشناسی)
 
5. ریاضی محض گرایش آنالیز (کارشناسی ارشد)
 
6. ریاضی محض گرایش جبر (کارشناسی ارشد)
 
۷. ریاضی کاربردی گرایش آنالیز عددی (کارشناسی ارشد)
 
۸. شیمی فیزیک (کارشناسی ارشد)
 
۹.شیمی آلی (کارشناسی ارشد)
 
۱۰. شیمی تجزیه (کارشناسی ارشد)
 
۱۱. نانوشیمی (کارشناسی ارشد)
 
دانشکده علوم انسانی:

1. رشته حقوق
     
2. جغرافیا گرایش برنامه ریزی شهری
 
دانشکده فنی و مهندسی:
 
دانشکده فنی و مهندسی این دانشگاه در سال ۱۳۸۷ تاسیس شده است و هم اکنون رشته‌های مهندسی مواد و متالورژی، مهندسی عمران با گرایشهای عمران-آب و عمران-عمران در این دانشکده دایر می‌باشند. دانشکده فنی و مهندسی در راستای برنامه توسعه از سال ۱۳۹۰ در مقطع کارشناسی ارشد مهندسی مکانیک - گرایش ساخت و تولید دانشجو می‌پذیرد.
 
۱. مهندسی عمران - عمران (کارشناسی)
 
۲. مهندسی عمران- گرایش آب (کارشناسی)
 
۳. مهندسی مواد- گرایش متالورژی صنعتی (کارشناسی)
 
 هم اكنون در اين دانشگاه
 
 108 نفر عضو هيئت علمي، 48 نفر بورسیه ، 89 نفر پرسنل اداري و خدماتي مشغول فعالیت هستند و بيش از 2069 نفر دانشجو در 27 رشته مشغول به تحصیل می باشند.
 
 

 

 


:: موضوعات مرتبط: دانشگاه های مراغه , ,
:: برچسب‌ها: دانشگاه های مراغه ,
تاریخ : یک شنبه 24 فروردين 1393
بازدید : 12375
نویسنده : مهدی

سوغاتیهای مراغه

 مراغه شهري است كه با توجه به موقعيت ممتاز جغرافيايي آن و قرار گرفتن در منطقه سرسبز آذربايجان و در كنار دامنه سهند با درختان سر به فلك كشيده با انواع ميوه هاي گوناگون بستر مناسبي را براي به وجود آوردن انواع سوغاتيها فراهم كرده است. همين وفور محصولات مورد توجه مردم سخت كوش و خوش ذوق و سليقه مراغه اي قرار گرفته و بهترين استفاده را از اين فرصت نموده و سوغاتي هاي مختلفي را در نوع و شكل هاي گوناگون براي مراغه رقم زده اند.

بارزترين سوغاتي هاي مراغه صابون ،عسل ،خشکبار،فرش و سجوق و باسلوق مي باشد كه در كيفيت عالي به بيشتر استانها ، كشور هاي همسايه و حتي برخي از كشور هاي اروپايي صادر مي شود. ساير سوغات مراغه نيز در بيشتر شهر هاي كشور با نام مراغه شناخته شده است.

قابل ذكر است كه سوغات مراغه هيچگاه از چشم گردشگران و مهمانان داخلي و خارجي به دور نمانده و با طعم لذيذش كام آنها را شيرين مي كند و كمتر كسي پيدا مي شود كه بدون سوغات مراغه به وطن خود بازگردد.

باسلوق و سجوق مراغه

 

 

باسلوق وسجوق، سوغاتی و شیرینی سنتی مراغه، تهیه شده از عصاره انگور و ارمغانی طبیعی از دل تاکستان های سرسبز این شهرستان است.

باسلوق وسجوق، ازسوغاتی های مورد وثوق و علاقه گردشگران و میهمانان این شهرستان بوده که ازشیره انگوریا به اصطلاح محلی "دوشاب" ، نشاسته، مغز بادام یا گردو و ادویه جات مختلف تهیه می شود.

این شیرینی های دلپذیر را معمولا در اواخر پاییز و اوایل زمستان تهیه می کنند که مراحل تهیه آن به صورت سنتی طولانی بوده و بیش از یک ماه طول می کشد و در شیوه صنعتی تهیه آن دو هفته طول می کشد.

باسلوق وسجوق، در سالیان گذشته و حال، شیرینی سنتی این منطقه بر سرسفره های عید نوروز بوده و معمولا آنرا اواسط آذرماه تهیه می کنند تا برای عید آماده مصرف شود.

برای تهیه دوشاب به عنوان ماده اصلی شیرینی باسلوق، ابتدا آب انگور را که معمولا از نوع انگور سیاه یا دسته چین است آنقدر تبخیر می کنند تا حدود یک سوم آن تبخیر شود بطوریکه شیره انگور نه زیاد سفت و نه زیاد شل باشد.

مغز بادام یا گردو را به فاصله های یک سانتی متری از نخ های مخصوصی می گذرانند و پس از آماده شدن مخلوط شیره انگور و نشاسته، نخ های حاوی مغز بادام یا گردو را که در اندازه های حدود یک متری آماده شده، داخل ظرف مخلوط می کنند.

در برخی مواقع باسلوق را بجای اینکه بر روی نخ درست کنند، مخلوط حاصل را گرد کرده و داخل آن مغز گردو می گذارند و آنرا داخل ظرف های سفالی می چینند تا شکرک بیاورد که این نوع شیرینی را سجوق می نامند.

نخ ها را پس از چند دقیقه از مخلوط بیرون آورده و آویزان می کنند و پس از حدود 30 دقیقه نخ های حاوی این مواد را پایین آورده و روی آن مخلوط نشاسته و شیره انگور می ریزند و مجددا از سقف آویزان می کنند.

پس از گذشت حدود یک ماه، باسلوق ها را پایین آورده و در اندازه های معین بریده و داخل جعبه های چوبی می چینند و آنرا در محل نرم و مرطوبی قرار می دهند تا شکرک آورده و آماده برای استفاده شود.

در فاصله زمان تهیه تا عرضه باسلوق به بازار معمولا جعبه ها را جابجا می کنند تا بهتر شکرک آورد و گاهی مقداری آب روی جعبه ها می پاشند تا به شکرک آوردن آن کمک کند.

تولید کنندگان باسلوق برای جلب ذائقه های مختلف و تهیه محصول خوشمزه و خوش طعم مقداری ادویه از جمله هل یا زنجبیل به مخلوط شیره انگور و نشاسته اضافه می کنند.

تهیه باسلوق از شیره انگور به علت وجود تاکستان های زیاد و محصول مرغوب انگور در این منطقه قدمتی بیش از 100 سال دارد.

در دوران گذشته محله ای بنام سجوقچی ها در این شهرستان وجود داشت که کار عمده ساکنان آن تهیه باسلوق و سجوق بوده و خانواده های زیادی به این کار مشغول بودند.

در صورت حمایت مسوولان، ایجاد کارگاه های مختلف و رونق تهیه باسلوق و سجوق در این شهرستان به علت استقبال گردشگران و میهمانان و نیز طبیعی و سالم بودن این نوع شیرینی، موجب اشتغالزایی در منطقه می شود.

 

توجه: دوستان تهيه باسلوق و سجوق مهارتهاي خاص لازم دارد واز موقع درست كردن تا موقع بعمل آمدن حدود دوماه وقت لازم است وتهيه آن در خانه تقريبا غير ممكن مي باشد. معمولا در خانه ها نوعی باسلوق درست می کنند که کاملا با باسلوق مراغه متفاوت است


 

 

 

 

 

 



:: موضوعات مرتبط: سوغاتی های مراغه , ,
:: برچسب‌ها: سوغاتی های مراغه ,
................................................................. شاید از اول نباید عاشق هم می شدیم این درست... اما جدایی اشتباهی دیگر است در شب تلخ جدایی عشق را نفرین مکن این قضاوت... انتقام از بی گناهی دیگر است ./ mehdi.poormoheb@gmail.com *** https://telegram.me/mahdipoormoheb *** ................................. ***

نظر شما در مورد وبلاگ چیست؟


نام :
وب :
پیام :
2+2=:
(Refresh)

تبادل لینک هوشمند
برای تبادل لینک  ابتدا ما را با عنوان مراغه کهن شهر ایران و آدرس nuga.LXB.ir لینک نمایید سپس مشخصات لینک خود را در زیر نوشته . در صورت وجود لینک ما در سایت شما لینکتان به طور خودکار در سایت ما قرار میگیرد.






آمار وب سایت:  

بازدید امروز : 275
بازدید دیروز : 903
بازدید هفته : 4311
بازدید ماه : 6026
بازدید کل : 12492
تعداد مطالب : 650
تعداد نظرات : 54
تعداد آنلاین : 2


RSS

Powered By
loxblog.Com